Η περιοχή

Η περιοχή και πως θα έλθετε

Η Θεσπρωτία είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και βρίσκεται μεταξύ της οροσειράς της Πίνδου και των ακτών της Ηπείρου στο Ιόνιο πέλαγος.

Είναι ένας νομός ο οποίος διαθέτει ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο επισκέπτης μαγεύεται από την πυκνή βλάστηση, τις καθαρές ακρογιαλιές, τα γραφικά χωριά, τους φιλόξενους ανθρώπους αλλά επίσης και από την πλούσια γραπτή παράδοση και τα αξιόλογα μνημεία.Ο νομός Θεσπρωτίας έχει πρωτεύουσα την Ηγουμενίτσα, η οποία διαθέτει το πιο σημαντικό λιμάνι της Ελλάδας στη σύνδεσή της με τη δυτική Ευρώπη και περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές κωμοπόλεις όπως τα Σύβοτα, η Πέρδικα, η Παραμυθιά, η Σαγιάδα, οι Φιλιάτες και άλλες.

Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά μετά το 1970 και λόγω της εκπληκτικής ομορφιάς και αγνότητας των τοπίων σύντομα μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα θέρετρα.

Μια από τις γραφικότερες περιοχές της Θεσπρωτίας είναι ο οικισμός Αρίλλας, κοντά στην κοινότητα της Πέρδικας. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό ο οποίος διαθέτει ένα μικρό λιμανάκι, ταβέρνες και την ομώνυμη παραλία η οποία έχει ψιλή σκούρα άμμο και πολύ ρηχά νερά.

Για να φθάσει κανείς οδικά στην περιοχή Πέρδικας Θεσπρωτίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του μέσω της επαρχιακής οδού Πέρδικας – Ηγουμενίτσας ή τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ που συνδέουν την Θεσπρωτία με μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Για να φθάσετε αεροπορικώς στην περιοχή, κοντινά αεροδρόμια είναι αυτά του Ακτίου, της Κέρκυρας και των Ιωαννίνων. Επίσης, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με λιμάνια της Ιταλίας (Ανκόνα, Μπάρι, Βενετία, κ.α.) για πρόσβαση από και προς την Ευρώπη.

Αποστάσεις από την περιοχή (χλμ.)

Αθήνα
460

Ηγουμενίτσα
35

Πάργα
13
Σύβοτα
9

Εδώ στην παραλία του Αρίλλα, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα του Ιονίου και την πυκνή βλάστηση, δημιουργήσαμε για τη διαμονή σας το συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων «Sunny Beach», που θα σας προσφέρει άνετη διαμονή και άριστη εξυπηρέτηση σε ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον. .

Διαμερίσματα «Sunny Beach»
Κώστας Χριστάκης

Τηλ. 26650.91735
Κινητό: 6971 536553